Poliția la datorie de Florii

Poliția la datorie de Florii

politiaAproape 10.000 de polițiști se vor afla în stradă suplimentar faţă de personalul obișnuit, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranță publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente neplăcute de Florii.

‘Astfel, 6.466 de poliţişti de la ordine publică, 1.498 de la structurile de poliţie rutieră, 497 de la transporturi, 691 de investigaţii criminale, 88 de la arme, dar şi 710 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători’, se arată în comunicatul trimis de Polița Română.

De asemenea, 4.235 de patrule de siguranţă publică, dintre care 1.058 pedestre şi 3.177 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la Rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, aparate radar.

‘Polițiștii de la transporturi vor asigura patrularea în 284 de trenuri de călători precum şi în 289 stații şi triaje de cale ferată. Totodată, 33 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti. De asemenea, în această perioadă, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 14 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 20 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre’, informează IGPR.

Pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare, poliţia recomandă adoptarea unui comportament preventiv, respectiv o atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale în zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine sau lăcaşe de cult.

‘Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei. Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului. În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră. Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere’, îi sfătuiesc poliţiştii pe cetăţeni.

În ceea ce priveşte circulaţia cu autoturismul pe drumurile publice, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. ‘Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere’, recomandă IGPR. AGERPRES

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )