carieraUn grav accident de muncă, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani s-a produs ieri seară. Evenimentul a avut loc în localitatea Ruschiţa, în jurul orei 19,15,  ca urmare a desprinderii unui bloc de marmură, de peste 20 de tone, ce a căzut peste victimă, aceasta decedând pe loc.

Pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului, la faţa locului s-au deplasat doi inspectori din cadrul serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş–Severin. Din primele cercetări a rezultat faptul că victima, de meserie mecanic utilaje extracţie, era angajată legal la o societate comercială cu sediul social în localitatea Simeria, judeţul Hunedoara, punct de lucru Ruschiţa.

Evenimentul este în curs de cercetare pentru a se stabilii cu exactitate toate împrejurările în care s-a petrecut accidentul şi dacă acesta poate fi încadrat ca accident de muncă, după cum am fost informați, în comunicatul trimis de purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin, inspector Mihaela Aga. Acesta este al şaselea accident mortal de muncă de la începutul anului până în prezent.

Leave a reply