NU Eutanasierii- Poliția Animalelor în România

NU Eutanasierii- Poliția Animalelor în România

spune-nu-eutanasieriiFederaţia pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului a depus astăzi, la Guvern, o petiţie prin care se cere oprirea eutanasierii câinilor fără stăpân, în timp ce aproximativ de 50 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei împotriva legii privind eutanasierea. Protestatarii mai cer revenirea la varianta iniţială a proiectului de lege, aşa-zisa lege ‘Marinescu’, în forma votată de Senat în 2009, cu eventuale îmbunătăţiri, precum şi demiterea conducerii ANSVSA, pe care o acuză de abateri grave. ‘Sperăm ca în ceasul al doisprezecelea Guvernul să renunţe la legea criminală’, a declarat vineri Marius Marinescu.

Acţiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor Fără Stăpân, care se marchează pe data de 4 aprilie, de către Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului, Asociaţia Respect, Serve&Protect Human and Non-Human Life şi Asociaţia Cuţu, Cuţu, în numele întregii comunităţi a iubitorilor de animale şi apărătorilor mediului din România. Participanţii la protest cer sterilizarea şi ciparea tuturor câinilor fără stăpân, pedepsirea abandonurilor, înfiinţarea poliţiei animalelor.

În petiţia depusă de secretarul general al FPAM, Elisabeta Badea, se mai cere ‘demiterea imediată a principalilor factori implicaţi în situaţia actuală, primarul Sorin Oprescu, şefii ASPA Bogdan Treeroiu şi Răzvan Băncescu, precum şi a tuturor primarilor şi angajaţilor care s-au făcut vinovaţi de infracţiuni şi abuzuri similare pe întreg cuprinsul ţării) şi demararea cercetărilor penale’. AGERPRES

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )