,,Guvernul şi majoritatea parlamentară vor să dea o şansă UCM Reşiţa”

,,Guvernul şi majoritatea parlamentară vor să dea o şansă UCM Reşiţa”

ucmr-siglaPreşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat astăzi, la Reşiţa, că Legislativul şi Executivul lucrează împreună în încercarea de a salva Uzina Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa.

‘Pentru prima dată am reuşim să aducem către stat, înapoi, această companie, astfel încât banii pe care îi face în profit să îi reinvestească într-o zonă în care să genereze alte locuri de muncă şi dacă nu se poate acest lucru, măcar să devină competitivă şi să păstreze actualele locuri de muncă. Aceste companii, care sunt furnizoare pentru sistemul energetic naţional, care este sistem sub siguranţă naţională, dacă produc un loc de muncă aici, înseamnă alte patru-cinci locuri de muncă pe orizontală’, a explicat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre votarea în Parlament a legii de transformare a creanţelor UCMR-ului în acţiuni ale statului, dar şi de modificarea Legii insolvenţei, după care datoriile istorice ale companiei reşiţene vor fi preluate de stat. Potrivit lui Valeriu Zgonea, proiectul de lege în sine, fără o modificare la Codul insolvenţei, ‘este doar un balon de oxigen’. Altfel, UCMR şi alte companii de acest gen vor avea o problemă foarte mare în sistemul românesc şi vor genera pierderi de locuri de muncă şi pierderi pentru bugetul de stat şi, implicit, pentru familii. Codul insolvenţei este azi la Camera Deputaţilor, iar deputatul PSD de Caraş-Severin, Ion Mocioalcă a depus amendamentul pentru eliminarea articolului 95, litera k.

‘Să refacă Alianţa DA, aşa cum au făcut pe Codul Insolvenţei, dar să nu mai vină în conferinţe de presă şi să spună că vor să salveze UCMR. Noi, PSD, tot cu PC, UDMR, şi UNPR o să abrogăm acel articol care este important pentru UCM Reşiţa, astfel încât, această companie care a început să fie pe profit, să-şi păstreze locurile de muncă’, a spus Zgonea.Preşedintele Camerei a acuzat guvernarea Boc-Băsescu că nu a acordat atenţie industriei, având în vedere că în acea perioadă s-au pierdut 560 mii locuri de muncă şi s-au acutizat dificultăţile întâmpinate de UCM Reşiţa, el făcând referire şi la faptul că parlamentarii PDL şi PNL au votat împotriva Codului insolvenţei.

‘Noi ne batem în Comisia de Politică Economică şi la cea Juridică să facem Codul insolvenţei, pentru a salva locurile de muncă din industrie, pentru că sunt importante, ne batem să le oferim resurse financiare de la stat, pe fonduri europene, pentru retehnologizare, ne batem să îi băgăm în clustere, într-un sistem care să genereze inovare, ca să devină performanţi şi competitivi pe pieţele internaţionale, ne batem să-i susţinem, dacă fac locuri de muncă noi, prin proiecte şi garanţii de stat’, a mai subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor. AGERPRES

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
Disqus (0 )