mita3Cele trei cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAB) din Timişoara, acuzate de luare de mită, vor fi cercetate în stare de libertate sub control judiciar, au decis astăzi, magistraţii Tribunalului Timiş. Aceştia au mai instituit interdicţia de a mai profesa pe perioada cercetărilor pentru cele trei cadre didactice universitare.

Şeful de lucrări Flavius Berbentea, membru în Consiliul Facultăţii de Tehnologia Produselor Agroindustriale, asistentul universitar Lucian Georgescu şi profesorul dr. Adrian Băneş, directorul Departamentului de Ştiinţe Exacte al USAB, au fost reţinuţi, ieri, pe bază de Ordonanţă, după ce anchetatorii au descins la facultate şi au descoperit în dulapul lui Băneş aproape 1.000 de euro şi multe sticle de whisky.

Investigaţiile au început în urmă cu două luni, surse din cadrul anchetei confirmând că, în această perioadă, au fost culese probe din care reiese faptul că profesorii ar fi primit bani de la studenţi (câte 50 de euro de la fiecare), în repetate rânduri, pentru a li se motiva absenţele sau pentru a fi mai îngăduitori la examene. În timpul audierilor, niciunul dintre dascăli nu şi-a recunoscut faptele, susţin sursele citate. AGERPRES

Leave a reply