radio romania culturalOltea Părău-Şerban, redactor-şef al postului Radio România Cultural din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), a fost declarat în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce aceasta a semnat contracte de cesiune a drepturilor de autor între SRR şi soţul ei.

Potrivit ANI, Oltea Părău-Şerban a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, având un interes personal de natură patrimonială (respectiv mărirea patrimoniului familiei sale prin obţinerea de către soţul său a unor beneficii băneşti), în perioada 31 august 2006 – 8 august 2013, a aprobat şi semnat 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor şi de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu persoana fizică Oprina Virgil-Vasile, soţul acesteia. Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 lei.

Oltea Părău-Şerban a deţinut/deţine în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune funcţiile de director la postul Radio România Cultural (în perioada 16 mai 2005 – 15 februarie 2006), redactor-şef la postul Radio România Cultural (începând cu data de 15 februarie 2006), director artistic la Direcţia Formaţii Muzicale – funcţie deţinută prin cumul cu funcţia de redactor-şef la postul Radio România Cultural (în perioadele 11 iunie 2009 – 1 septembrie 2011 şi 16 iulie 2012 – prezent).

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Oltea Părău-Şerban a infracţiunii de conflict de interese. AGERPRES

Leave a reply