Ioan Marcel Vela facebookUn număr de 11 sculptori de renume mondial au fost selectaţi să participe la cea de-a XII-a ediţie a Simpozionului Internaţional de Sculptură ce va avea loc în vara acestui an la Caransebeş.

Comisia condusă de primarul municipiului, Marcel Vela, i-a desemnat pe artişti în baza portofoliului şi proiectului propus, dintr-un număr de peste 140 de sculptori din întreaga lume.

Coordonatorul taberei de sculptură în andezit, Eugen Petri, a spus că simpozionul de la Caransebeş este singurul din România, dar şi din estul Europei, de o asemenea dimensiune şi anvergură.

După ediţiile în lemn şi marmură, anul acesta simpozionul de sculptură de la Caransebeş se va desfăşura în perioada 16 iunie – 16 iulie şi va fi dedicat, pentru a doua oară, andezitului, o rocă dură care a fost folosită şi la construirea Sanctuarului Dacic de la Sarmizegetusa Regia.

Cu cele 11 lucrări care se vor realiza în acest an, la Caransebeş, vor fi 22 de sculpturi în andezit, care se adaugă celor 33 în lemn şi altor 33 în marmură. AGERPRES

Leave a reply