Home / Banat / Alb-albaştii din Govândari nu lasă steagul jos

Alb-albaştii din Govândari nu lasă steagul jos

Picture 036Am trecut zilele trecute pe la Stadionul ,,Gloria” din Govândari să-mi potolesc curiozitatea, să văd cum mai arată vechiul ,,Ocico”. Şi spre surpriza mea, am văzut la antrenamente grupele de copii ale glorioşilor conduse de profesorul Alin Savu şi profesorul Sorin Suciu. Fiecare cu grupa lui de copii. Iniţial au fost la încălzire pe terenul de iarbă, evident că în această perioadă acoperit cu zăpadă, antrenamentele cu copiii au continuat la… Ocico. Antrenorul copiilor 1999-2000, Alin Savu are la antrenamente un lot de aproximativ 22 copii. ,,Sigur că şcoala e prioritară. Ăsta este şi motivul pentru care nu am azi prezenţi toţi copiii. E important fotbalul, pentru că e sănătate curată mişcarea, dar, nu accept la antrenamente copii care sunt certaţi cu şcoala”. Nimeni nu comentează la indicaţiile lui Alin Savu, o adevarată disciplină militărească. Se aud doar respiraţiile şi inspiraţiile copiilor şi zăpada care scârţâie sub talpile lor. De partea cealaltă Sorin Suciu, celălalt profesor antrenor, încearcă să explice copiilor că fără muncă nu poţi face nimic. ,,Degeaba şti fotbal dacă nu ai condiţie fizică. Aceasta o dobândeşti doar muncind la antrenamente. Cine nu vrea performanţă e liber să plece acasă la căldurică” le explică unor copii profesorul Suciu. Pe fostul Ocico, zăpadă pe unele porţiuni, gheaţă pe altele şi nelipsitul noroi. Copiii ambelor grupe ale profesorilor antrenori au trecut la un joc şcoală. Niciunul dintre protagonişti n-a menajat pe, astfel au fost angrenaţi în noroaie toţi copii, copii care n-au mai ţinut cont decăt că vor să facă asta. Tărziu, într-un colţ i-am văzut pe Gabriel Stănucă, unul din cei care se încăpăţânează să zică ,,GATA” şi pe principalul seniorilor Dan Boltaşiu. M-am apropiat de ei, discutau despre proiecte. ,,Am fost la Timişoara la întâlnirea cu Gheorghe Popescu. Ceea ce se vrea acum la Federaţia Română de Fotbal, am încercat eu să fac de vreo şapte ani. Exact aceleaşi proiecte, sigur că la alt nivel, imi spune cu mândrie Gabi”. Că alb-albaştrii se confruntă şi ei cu probleme, e adevărat, dar toate o să se rezolve. Cu Dan am stabilit o întâlnire pentru zilele următoare în legătură cu un articol despre seniori, când l-am zărit pe Călin la ,,bucăţi de 60m. Pe Călin Moţi l-am tot văzut în perioada asta de intrerupere a campionatului. Ba l-am văzut alergând prin parcul de la Intim, ba alergând pe pista stadionului de atletism de la Intim, sau chiar la fotbal în sală. I-am şi zis lui Gabi Stănucă, că-mi pare a fi unul dintre cei care vor…
Am fost îndrumat de Gabi să trec şi pe la sala de sport de la Generală 12. Acolo-i profesorul Radu cu altă grupă de copii. Sunt copii care-s lideri în seria lor cu 14 victorii din 14 posibile. Am trecut şi pe acolo, dar n-am vrut să deranjez. Copiii profesorului Radu, urmează să participe la începutul lui Februarie la ,,Braşov Indoor Cup”, un turneu unde s-au înscris 140 echipe de fotbal din ţara şi străinătate. Ştiri din Banat, o să fie şi între alb-albaştrii şi o să vă informeze despre tot ce mişcă în Govândari.

Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Călin Cheregi este antrenorul interimar al Reşiţei. Cristian Bobar: „Sunt foarte multe propuneri de antrenori, sper să luăm decizia cea mai bună”

După despărţirea de Alexandru Pelici, conducerea clubului CSM Reşiţa a decis să meargă pe mâna …

3 comments

Lasă un răspuns