Peste cincizeci de competitori au luat parte la tradiţionalul eveniment intitulat ‘Degustarea cârnaţilor bănăţeni’ – ‘Worschkoschtprob’

Peste cincizeci de competitori au luat parte la tradiţionalul eveniment intitulat ‘Degustarea cârnaţilor bănăţeni’ – ‘Worschkoschtprob’

carnatiUn număr de 53 de competitori, 30 de firme producătoare de mezeluri şi 23 de producători particulari, au luat parte la evenimentul intitulat ‘Degustarea cârnaţilor bănăţeni’ – ‘Worschkoschtprob’, sărbătoare cu o tradiţie de câteva decenii în cadrul minorităţii germane din România.

Evenimentul, desfăşurat pentru prima dată în afara judeţului Timiş, a fost organizat de săptămânalul de limbă germană ‘Banater Zeitung’, care apare în Timişoara, împreună cu Forumul Democratic al Germanilor din România – Filiala Arad, gazdă a evenimentului fiind recent renovata sală festivă a Liceului Tehnologic din Sântana.

Producătorii participanţi în concurs au fost din judeţele Arad, Timiş, Caraş Severin şi chiar din Germania, fiecare competitor participând cu câte o pereche de cârnaţi. Degustarea probelor a fost făcută de un juriu desemnat de organizatori.

Cei mai gustoşi cârnaţi desemnaţi de juriu au fost cei produşi de doi concurenţi din oraşul Sântana, locul al treilea revenindu-i unui concurent din Augsburg, Germania.
Printre cei care au luat parte la eveniment s-au aflat Rolf Maruhn, Consul General al Germaniei la Timişoara, Manfred Engelmann, preşedinte al DRW – filiala Arad, senatorii Ioan Cristina şi Constantin Traian Igaş, deputatul Dorel Căprar, oaspeţi din judeţele Timiş, Caraş Severin şi Arad, dar şi circa 50 de oaspeţi veniţi special din Germania pentru acest tradiţional concurs.
Parteneri în cadrul evenimentulului au fost Primăria Oraşului Sântana şi Forumul Democratic al Germanilor din Sântana, cu sprijinul HOG Sântana (Asociaţia şvabilor din Sântana emigraţi în Germania), instituţiile de învăţământ din oraş şi clubul economic Româno-German, DRW Arad, prin filiala sa locală. AGERPRES /

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
Disqus ( )