explozie bloc repExplozia care a avut loc în octombrie anul trecut la Reşiţa a fost cauzată de o acumulare de gaz provenită din reţeaua internă a apartamentului, se arată într-un comunicat difuzat luni de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

‘În urma observaţiilor, evaluărilor şi constatărilor efectuate de către reprezentanţii societăţii de gaz s-a constatat că mediul exploziv a provenit din reţeaua de gaz a scării nr.1, din blocul 1, de pe strada Vlădeasa, la nivelul apartamentului 7. De asemenea, s-a stabilit că explozia a fost iniţiată în bucătărie şi a fost cauzată de amestecul exploziv constituit din gaz metan provenit din reţeaua internă a apartamentului’, se precizează în comunicat.

De asemenea, în apartament nu exista un detector de gaz pentru decuplarea gazului metan în cazul apariţiei de scurgeri accidentale.

În dimineaţa zilei de 1 octombrie, în jurul orei 7:00, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat cu privire la faptul că într-un apartament situat pe strada Vlădeasa din Reşiţa a avut loc o explozie. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă, formată la nivelul IPJ Caraş-Severin, precum şi pompieri, jandarmi şi echipaje ale ambulanţei. Reprezentanţii societăţii de gaz au luat măsuri de securizare a zonei, iar o echipă de specialişti din Petroşani a efectuat o expertiză în urma evenimentului. AGERPRES/

Leave a reply