Home / Banat / Reabilitarea DJ 582 cu ajutorul fondurilor europene, se apropie de final

Reabilitarea DJ 582 cu ajutorul fondurilor europene, se apropie de final

lucru drumLucrările de reabilitare a 36 de kilometri ai DJ 582 Văliug – Slatina Timiş, finanţate cu circa 18 milioane de euro din fonduri europene, sunt aproape finalizate, importanţa acestui drum pentru economia judeţului fiind evidenţiată, joi, de preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde.

El a efectuat o evaluare intermediară a lucrărilor la acest drum, care scurtează considerabil accesul spre ariile naturale deosebite de care se bucură judeţul Caraş-Severin. ‘Acest drum, odată finalizat, pune în valoare zona Semenicului şi zona subalpină şi face legătura cu Drumul Naţional 6. Sunt 36 km de drum de la Văliug, la Slatina Timiş, care, până acum, au fost o ţintă de nerealizat în judeţul Caraş-Severin, ca de altfel şi drumul spre Muntele Mic sau drumul la Cornereva. Consiliul Judeţean, însă, a reuşit să facă aceste drumuri, care reprezintă investiţii importante, în valoare totală de aproape o sută milioane euro. Numai lucrările pe acest proiect, care au început anul trecut, în primăvară, sunt în valoare totală de 18 milioane euro, fără TVA’, a declarat Frunzăverde.

Terenul nu are o conformaţie foarte stabilă, fapt pentru care s-au întins circa 20 mii metri pătraţi de plasă ce stabilizează malurile. De asemenea, şi rigola de scurgere a apelor fluviale este terminată. În plus, au fost montaţi circa 30 km de parapet greu şi semigreu.

‘Din păcate, vremea nu a ţinut cu noi şi cam două zile pe săptămână în această perioadă nu am putut lucra. Practic, mai avem nevoie de două săptămâni de vreme bună pentru a turna şi ultimul strat, cel de uzură. Mai urmează marcajele, bornele kilometrice şi semnele de circulaţie’, a explicat Victor Marinescu, administratorul firmei care a executat lucrările.

Finanţarea lucrărilor se face printr-un proiect derulat de CJ, cu fonduri UE accesate prin Programul Regional Operaţional 2007 – 2013, Axa prioritara 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale. AGERPRES

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns