Arhivă

Spitalul Municipal din Caransebeș va beneficia de reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea activităților de ambulatoriu în specialitatea radiologie imagistică medicală și TBC

Locuitorii municipiului Caransebeş şi din aproape 200 de localităţi din împrejurimi vor beneficia de echipamente şi servicii medicale de specialitate printr-un program cu finanţare europeană, lansat joi, intitulat ‘Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, judeţul Caraş-Severin’.

Este vorba de şase servicii medicale – mamografie digitală, radiologie dentară, angiografie coronariană sau periferică, radiologie intervenţională, radiografie 3D, rezonanţă magnetică nucleară – şi de 13 echipamente de specialitate. Durata implementării proiectului este de 12 luni, valoarea totală a acestuia ridicându-se la peste 20 milioane lei, din care, contribuţia Primăriei Caransebeş se ridică la aproape 362.000 lei.

Potrivit primarului municipiului Caransebeş, Marcel Vela, prin punerea în practică a proiectului, numărul pacienţilor redirecţionaţi spre ale unităţi spitaliceşti, din cauza lipsei de dotare, va scădea cu 72%, în timp ce timpul necesar pentru diagnosticare şi tratament va scădea cu 85%. De asemenea, vor fi efectuate, în spital, lucrări de reabilitare şi modernizare pe o suprafaţă de 723 metri pătraţi, iar spaţiile existente vor fi reorganizate, respectiv, recompartimentate şi reaşezate, urmând să fie create spaţii pentru amplasarea noii aparaturi.

Proiectul care va aduce o îmbunătăţire a calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală din Caransebeş şi localităţile limitrofe, care se întind pe o suprafaţă de peste 8.500 kilometri pătraţi, este derulat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 – Axa Prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. AGERPRES.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts