politie frontiera control autoPrin rezoluţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin dispusă în dosarul nr. 418/P/2013 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul J.D. cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mită prev. de art.255 c.pen.

Se reţine în sarcina acestuia că în cursul zilei de 3 octombrie 2013 a oferit suma de 200 euro unui lucrător de poliţie solicitându-i acestuia să distrugă actele de cercetare şi să nu procedeze la întocmirea unui dosar penal având drept obiect o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Faţă de învinuit a fost luată măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Urmărirea penală este realizată de procurorul de caz de la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin împreună cu lucrători ai S.I.P.I. şi D.G.A. Serviciul Anticorupţie Caraş – Severin.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Leave a reply