Home / Banat / VIDEO Despăgubiri pentru victimele exploziei de la Reșița

VIDEO Despăgubiri pentru victimele exploziei de la Reșița

[fvplayer src=’//stiridinbanat.ro/wp-content/uploads/2013/10/Voci-CL-bloc-explodat.mp4′ width=640 height=480]

 

IMGA0223Persoanele afectate de explozia produsă marţi dimineaţă într-un bloc din Reşiţa vor primi ajutoare de urgenţă, în urma anchetelor sociale care urmează să fie efectuate.

Consiliul Local Reşiţa s-a întrunit la sediul Primăriei pentru constituirea comisiei de analiză şi pentru propunerea acordării de ajutoare de urgenţă familiilor aflate în situaţii de necesitate. Este vorba de persoanele afectate de explozia ce s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor acumulări de gaze, la un apartament dintr-un bloc cu zece etaje, situat pe Bulevardul Republicii nr. 26.

Deocamdată, se ştie că sunt 16 apartamente distruse şi peste 30 de persoane afectate, după cum a declarat preşedintele Asociaţiei de Proprietari, Toader Lupaşcu.

‘Nu m-au lăsat să urc decât până la etajul patru. E posibil să fie afectate mult mai multe apartamente şi persoane. Vom vedea după ce se face o verificare a structurii de rezistenţă’, a afirmat Toader Lupaşcu.

În aceeaşi şedinţă extraordinară, s-a aprobat ca persoanele care nu mai au unde locui să fie cazate, temporar, în internate, hoteluri ale sportivilor şi în alte locaţii. Sumele care urmează să fie acordate persoanelor afectate vor fi între 500 şi 1.300 de lei, conform unei hotărâri a Consiliului Local Reşiţa, dar marţi s-a aprobat ca acestea să poată fi mărite, în cazurile mai deosebite.

S-a aprobat ca expertiza tehnică şi studiul de fezabilitate să fie suportate de Primăria Reşiţa, urmând ca, la final, să fie întocmit un proiect de hotărâre, împreună cu Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean, privind o susţinere financiară din partea Guvernului.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la explozia ce a avut loc în blocul de locuinţe. Având în vedere complexitatea acesteia, cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă care, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs explozia.

Ca urmare a deflagraţiei, o persoană a decedat, alte trei fiind uşor rănite, rezultând, totodată, pagube materiale însemnate.

Paza imobilului este asigurată, după cum a precizat primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, de Poliţia Locală, având în vedere că multe apartamente au rămas fără uşi şi geamuri.

În urmă cu un an, pe 1 septembtie 2012, pe Aleea Gugu din Reşiţa a avut loc o altă explozie, tot din cauza unei acumulări de gaze, în urma căreia o persoană a murit. Nici până în prezent situaţia imobilului nu a fost rezolvată, iar şapte persoane se află cazate, încă, în alte locuri. Două dintre ele într-un hotel al sportivilor, iar celelalte cinci au ales să stea la rude ori prieteni.

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns