explozie bloc repUn număr de 50 de persoane au fost evacuate, marţi, din blocul în care a avut loc o explozie cauzată, cel mai probabil, de o acumulare de gaze şi în urma căreia o persoană a decedat, iar alte trei au fost rănite.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin a fost convocat marţi, în şedinţă extraordinară, de către prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Principala temă de discuţie a constituit-o explozia produsă în această dimineaţă la un bloc de locuinţe din Reşiţa, dar şi măsurile care se impun ca urmare a efectelor grave ale acesteia.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu a discutat cu membrii comitetului despre identificarea imediată a unor spaţii locative pentru cele 50 de persoane evacuate din blocul afectat de explozie.

Totodată, prefectul de Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a precizat că experţi din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Timiş desfăşoară cercetări pentru a stabili dacă este afectată structura de rezistenţă a imobilului.

Cel de-al doilea subiect abordat s-a referit la atenţionările meteorologice şi hidrologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, respectiv Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor pentru judeţul Caraş-Severin, în perioada 30 septembrie, ora 13:00 – 2 octombrie, ora 10:00.

Ca urmare a precipitaţiilor căzute la începutul acestui interval, au fost semnalate creşteri ale nivelurilor cursurilor de apă din judeţ între 6 şi 53 cm. În ultimele 24 de ore, Staţia Hidrometrică Obreja a înregistrat depăşirea cotei de atenţie pe râul Bistra, însă, în prezent, nivelul măsurat indică valori normale, au precizat oficiali ai administraţiei, prezenţi la şedinţă.

Situaţia este în continuare monitorizată şi se preconizează că nu se vor înregistra situaţii deosebite la nivelul judeţului Caraş-Severin. AGERPRES

Leave a reply