primarMunicipalitatea reşiţeană a inaugurat miercuri Centrul de zi pentru copii ABC de serviciile căruia vor beneficia 30 de copii, majoritatea provenind din familii cu venituri reduse.

‘Imobilul a fost realizat pe bani europeni, pe Axa prioritară 3. Este vorba de circa 600.000 de euro, din care 98% înseamnă finanţare europeană şi guvernamentală şi 2% este cofinanţarea noastră. Clădirea cuprinde opt săli modernizate, un centru funcţional pentru 30 de copii cu probleme sociale, fiind un fel de after-school’, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu.

Copiii vor beneficia de asistenţă psihologică şi medicală, vor putea servi o masă caldă şi vor fi supravegheaţi de câte un cadru didactic. Cei mici îşi vor putea pregăti lecţiile pentru a doua zi.

Centrul de zi ABC mai cuprinde săli pentru activităţi diverse, cum sunt cele de lectură, de pictură, o sală de karaoke, o bucătărie, o sală de mese, precum şi grupuri sanitare, care oferă copiilor, în fiecare după-amiază, un cadru adecvat desfăşurării a diferite activităţi.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea calităţii vieţii copiilor care provin din familii cu probleme sociale, respectiv prevenirea abandonului familial, prevenirea carenţelor nutriţionale şi îmbunătăţirea alimentaţiei copiilor.

Proiectul a fost implementat încă din anul 2011, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. AGERPRES.

Leave a reply