Arhivă

Repartizarea excedentului bugetar aprobat de consilierii județeni din Caraș-Severin

DSC_5524Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, joi, modul în care vor fi repartizate cele 4,8 milioane de lei, sumă ce reprezintă excedentul rezultat la încheierea exerciţiului bugetar pe anul trecut.

Conform deciziei Consiliului Judeţean, 3,55 milioane lei au fost alocaţi pentru achiziţionarea unui computer tomograf de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, suma de 1,25 milioane lei – pentru modernizarea drumului judeţean 582 – Văliug – Slatina Timiş, iar restul – pentru Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Sacu, majorarea capitalului social al S.C. Aquacaraş şi pentru lucrări la sediul Palatului Administrativ din Reşiţa, a explicat Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele CJ Caraş-Severin.

În aceeaşi şedinţă, consilierii judeţeni au aprobat o rectificare bugetară, în sumă de 70 mii lei, necesară pentru asigurarea cheltuielilor legate de funcţionarea aparatului propriu şi al celor al instituţiilor subordonate, până la finalul anului bugetar.

Concomitent cu această majorare, au fost propuse reaşezări la diferite capitole, avându-se în vedere asigurarea fondurilor necesare pentru finanţarea proiectelor ce beneficiază de finanţare externă nerambursabilă.

‘A fost o rectificare pozitivă, prin faptul că au intrat în buget din fonduri europene, din banii care ne-au fost plătiţi pentru facturile pe diferite proiecte’, a precizat Ionesie Ghiorghioni. AGERPRES.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts