Home / Banat / Ziua internațională a inimii marcată la Reșița

Ziua internațională a inimii marcată la Reșița

ziua inimiiClubul Rotary în parteneriat cu Municipiul Reșița, împreună cu Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Romană de Cardiologie, lansează duminică 29 septembrie, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, cu lungimea de 3 km, în oraşul Reșița.
Obiectivul programului „ Promenada Inimilor” este acela de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mișcare, ca parte importantă a prevenţiei cardiovasculare.
“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă- Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii
„Lupta impotriva bolilor de orice fel este una din direcțiile prioritare de acțiune ale organizației Rotary International din care și Clubul Rotary Reșița face parte. Salutăm inițiativa Fundației Române a Inimii și ne alăturăm acțiunii lor împreună cu organizațiile noastre de tineret, cluburile Rotaract și Interact. Convinși fiind că cea mai bună formă de a impiedica o boală să apară și să se manifeste este de a acționa preventiv invităm populația Reșiței să se alăture nouă în 29 septembrie 2013, ora 11:00  în faţa Muzeului Banatului Montan, la “Promenada Inimilor”” ne-a declarat d-na prof. univ. dr. Nadia Potoceanu, președinta Clubului Rotary Reșița.
Pentru prima dată, Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Cluburile Rotary din Districtul 2241 Romania și Republica Moldova, organizează „Ziua Mondială a Inimii” în 25 de oraşe din România și în capitala Republicii Moldova, Chișinau.

About admin

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns