Home / Banat / Deținătorii de arme trebuie să-și prelungească termenul de valabilitate al permisului de port-armă

Deținătorii de arme trebuie să-și prelungească termenul de valabilitate al permisului de port-armă

mandone stolojescu politie armeAproximativ 1.500 de cărăşeni care deţin arme letale sau neletale trebuie să se prezinte, până la începutul lunii noiembrie, la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspetoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Caraş-Severin, pentru a-şi prelungi termenul de valabilitate al permisului de port-armă, a declarat joi, pentru AGERPRES, cms. şef Gheorghe Mandoni, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din IPJ Caraş-Severin.

Cei mai mulţi dintre cărăşenii care deţin arme de foc letale sunt vânători. În judeţ, sunt aproape 2.200 de persoane care deţin, în total, peste 4.500 de arme de foc.

În urmă cu cinci ani, a avut loc acţiunea de vizare a permiselor de armă, iar acum este termenul de prelungire a valabilităţii acestora, a precizat Gheorghe Mandoni.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Caraş-Severin, Mircea Ciobanu, face un apel către toţi deţinătorii de arme să îşi verifice permisul şi să urmărească data la care a fost vizat, pentru că depăşirea acesteia ar duce la suspendarea pe o perioadă de doi ani şi chiar anularea documentului.
Numărul celor care solicită autorizaţii pentru deţinere de arme este în creştere, cu toate că s-au înăsprit verificările. La nivelul judeţului au fost deja suspendate sau anulate 150 de permise, fie din cauza faptului că deţinătorul reprezenta pericol pentru ordinea publică, fie pentru că persoanele respective au fost puse sub acuzare în anumite dosare penale. Pentru prelungirea termenului de valabilitate al permisului de port-armă, posesorii trebuie să prezinte, pe lângă arme, documentele aferente acestora, respectiv, documentul de identitate, carnetul de membru vânător, dar şi un certificat de analize medicale şi un aviz psihologic. AGERPRES.

About admin

Check Also

Cupa Golden Kids la handbal fete junioare III – ediție aniversară

Data de 11.01.2022 marchează ziua în care Asociația Club Sportiv Golden Kids Bocșa aniversează 5 …

Lasă un răspuns