Home / Banat / Activități de prevenire a consumului de droguri în școlile din Caraș-Severin

Activități de prevenire a consumului de droguri în școlile din Caraș-Severin

drogSpecialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Caraş-Severin au derulat împreună cu elevii luni, încă din prima zi de şcoală, o serie de activităţi de prevenire a consumului de droguri.

‘CPECA Caraş-Severin a pregătit şi în acest an, elevilor şi cadrelor didactice, proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe. Proiectele se adresează elevilor pe cicluri de şcolarizare, respectiv, preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, şi conţin teme adaptate nivelului lor de înţelegere şi asimilare’, a declarat luni, pentru AGERPRES, coordonatorul Centrului, inspectorul principal Sorin Andriţoi.

Specialiştii centrului s-au aflat luni în mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea şi conştientizarea efectelor pe care le produce consumul de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive asupra organismului.

În anul şcolar 2013-2014, Agenţia Naţională Antidrog va dezvolta împreună cu elevii, părinţii şi cadrele didactice proiectele tradiţionale ‘Mesajul meu Antidrog’ şi ‘Necenzurat’ şi va realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educaţiei Naţionale ‘Să ştii mai multe, să fii mai bun’ AGERPRES.

About elena.frant

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns