penitenciar popa sapca timisoaraDeţinuţii din Penitenciarul Timişoara ar putea avea şansa să cânte la pian, la Muzeul de Artă din oraş, în cadrul proiectului intitulat ‘Un pian pentru fiecare’.

‘Este o dorinţă mai veche a noastră, aceea de a aduce în Sala Visconti a Muzeului de Artă din Timişoara o pianină şi de a lansa proiectul ‘Un pian pentru fiecare’, în cadrul căruia vor avea acces gratuit toţi cei care iubesc acest nobil instrument. Am gândit chiar un proiect adresat inclusiv deţinuţilor’, a declarat pentru AGERPRES prof. Mihaela Christi, voluntar al muzeului timişorean, care, în această vară, a organizat întâlniri săptămânale gratuite pentru copiii care au vrut să cânte la pianul din Sala Barocă.

Pe de altă parte, directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Timişoara, Ioan Băla a afirmat că, momentan, nu există încarcerate persoane care să ştie să cânte la acest instrument.

‘Momentan, nu avem în custodie deţinuţi care să ştie să cânte la pian. Cât despre proiectul menţionat, a existat o propunere în acest sens, dar nu s-a materializat, încă, urmând să aflăm şi noi condiţiile proiectului (…). Ideea este interesantă (…)’, a declarat marţi pentru AGERPRES chestor de penitenciare Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timişoara.

Acesta, cunoscut ca fiind un iubitor de artă, fiind absolvent al Liceului de Muzică din oraş, este cel care a demarat în mandatele sale precedente de şef al stabilimentului, programe de reeducare a deţinuţilor prin artă. AGERPRES

Leave a reply