Pescari pe Dunare (2)Autorităţile reşiţene au fost, luni, în alertă, după ce au fost sesizate în legătură cu producerea unei poluări pe râul Bârzava, chiar în centrul municipiului.

La momentul actual, nu se cunoaşte sursa exactă a poluării. Este afectată o suprafaţă de câteva sute de metri, însă, potrivit responsabililor de mediu, fauna şi flora acvatică nu au avut de suferit.

Zona poluată este ţinută sub supraveghere de lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin. Aceştia au instalat baraje absorbante, care împiedică propagarea substanţei poluante pe o suprafaţă mai mare.

‘Noi am montat două baraje antipoluare şi am acţionat cu o substanţă absorbantă a produselor petroliere în acea zonă. În prezent, ţinem în permanenţă zona sub supraveghere, pentru a lua măsurile care se impun şi se fac investigaţii pentru a depista sursa produselor petroliere’, a declarat, pentru AGERPRES, Dorin Gavril, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin.

La canalul pe unde a vut loc deversarea sunt racordate mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice, fapt pentru care, comisarii Gărzii de Mediu nu au reuşit, deocamdată, să identifice sursa exactă a poluării.

‘Ne-am deplasat la faţa locului, am verificat mai mulţi operatori economici din zonă, dar, în acest moment, nu am găsit sursa acestor produse petroliere. În ceea ce priveşte efectele în aval de gura de descărcare, nu s-au semnalat probleme privind flora şi fauna pe Bârzava. Împreună cu colegii de la Apele Române verificăm situaţia evacuărilor’, a afirmat comisar Gheorghe Pitulan, din partea Gărzii de Mediu Caraş-Severin. AGERPRES

Leave a reply