DelegPerm PNLSenatorul Iosif Secăşan şi vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, ambii membri marcanţi ai organizaţiei locale a PNL, susţin că este benefică alipirea judeţului Mehedinţi la Regiunea Vest, alături de Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

‘Cele zece viitoare regiuni prezentate de cabinetul Ponta sunt oportune şi adecvate. În Regiunea Vest, dacă Hunedoara ar merge cu Alba şi Sibiu, alipirea Mehedinţiului în viitoarea structură de vest e benefică, pentru a realiza un echilibru demografic, în speranţa dezvoltării regionale. O bună parte, de altfel, din mehedinţeni sunt bănăţeni. Şi ceea ce este mai important, se poate astfel dezvolta cu succes strategia Dunării, de care avem cu toţii nevoie’, a declarat joi, pentru AGERPRES, senatorul Iosif Secăşan.

La rândul său, Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a subliniat că din vest a plecat singurul proiect de regionalizare, realizat de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, alături de reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Vest.

‘Hunedoara nu a fost a Banatului, niciodată. Dar, mă surprind neplăcut declaraţiile lui Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, care, de altfel, e din Topleţ, iar tatăl său e chiar viceprimar în comuna cărăşeană, de mai multe mandate. Noi am ţinut ca regiunea Banat să înceapă de la bornă, după Orşova. Intervenţia lui Duicu e hilară. Poate îi e teamă de notorietatea oamenilor politici din vest, pentru că altă explicaţie pentru declaraţia lui nu văd’, a afirmat Ionesie Ghiorghioni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat recent că judeţul pe care îl reprezintă nu are ce căuta în Banat şi ar trebui să rămână în zona de influenţă a regiunii istorice Oltenia.

Şi preşedintele în exerciţiu al Consiliului Regional de Dezvoltare Vest, Sorin Frunzăverde, preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a afirmat zilele trecut că Mehedinţiul ar trebui să facă parte din Regiunea Vest, alături de Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

De aceeaşi părere este şi deputatul UNPR de Caraş-Severin, Ion Tabugan.

‘Urmare a prezentării noii variante a regionalizării, în calitatea mea de deputat, aflat la al doilea mandat în circumscripţia electorală nr. 11 Caraş-Severin, colegiul uninominal 3 – limitrof judeţului Mehedinţi şi care include Clisura Dunării, zona Băile Herculane şi Valea Almăjului, vreau să spun că includerea judeţului Mehedinţi în Regiunea Vest, alături de Arad, Caraş-Severin şi Timiş mi s-ar părea firească, datorită faptului că istoria a fost nedreaptă cu Banatul şi aproape 40% din judeţul Mehedinţi aparţine Banatului, mai exact de la halta Vîrciorova, cu toată Clisura Dunării’, a declarat parlamentarul UNPR.

El mai consideră că dacă judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi ar face parte din aceeaşi regiune s-ar putea valorifica mai bine Parcul Naţional Porţile de Fier I şi Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei. AGERPRES

Leave a reply