Home / Banat / Liderii locali ai PNL vor ca județul Mehedinți să facă parte din Regiunea de Vest

Liderii locali ai PNL vor ca județul Mehedinți să facă parte din Regiunea de Vest

DelegPerm PNLSenatorul Iosif Secăşan şi vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, ambii membri marcanţi ai organizaţiei locale a PNL, susţin că este benefică alipirea judeţului Mehedinţi la Regiunea Vest, alături de Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

‘Cele zece viitoare regiuni prezentate de cabinetul Ponta sunt oportune şi adecvate. În Regiunea Vest, dacă Hunedoara ar merge cu Alba şi Sibiu, alipirea Mehedinţiului în viitoarea structură de vest e benefică, pentru a realiza un echilibru demografic, în speranţa dezvoltării regionale. O bună parte, de altfel, din mehedinţeni sunt bănăţeni. Şi ceea ce este mai important, se poate astfel dezvolta cu succes strategia Dunării, de care avem cu toţii nevoie’, a declarat joi, pentru AGERPRES, senatorul Iosif Secăşan.

La rândul său, Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a subliniat că din vest a plecat singurul proiect de regionalizare, realizat de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, alături de reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Vest.

‘Hunedoara nu a fost a Banatului, niciodată. Dar, mă surprind neplăcut declaraţiile lui Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, care, de altfel, e din Topleţ, iar tatăl său e chiar viceprimar în comuna cărăşeană, de mai multe mandate. Noi am ţinut ca regiunea Banat să înceapă de la bornă, după Orşova. Intervenţia lui Duicu e hilară. Poate îi e teamă de notorietatea oamenilor politici din vest, pentru că altă explicaţie pentru declaraţia lui nu văd’, a afirmat Ionesie Ghiorghioni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat recent că judeţul pe care îl reprezintă nu are ce căuta în Banat şi ar trebui să rămână în zona de influenţă a regiunii istorice Oltenia.

Şi preşedintele în exerciţiu al Consiliului Regional de Dezvoltare Vest, Sorin Frunzăverde, preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a afirmat zilele trecut că Mehedinţiul ar trebui să facă parte din Regiunea Vest, alături de Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

De aceeaşi părere este şi deputatul UNPR de Caraş-Severin, Ion Tabugan.

‘Urmare a prezentării noii variante a regionalizării, în calitatea mea de deputat, aflat la al doilea mandat în circumscripţia electorală nr. 11 Caraş-Severin, colegiul uninominal 3 – limitrof judeţului Mehedinţi şi care include Clisura Dunării, zona Băile Herculane şi Valea Almăjului, vreau să spun că includerea judeţului Mehedinţi în Regiunea Vest, alături de Arad, Caraş-Severin şi Timiş mi s-ar părea firească, datorită faptului că istoria a fost nedreaptă cu Banatul şi aproape 40% din judeţul Mehedinţi aparţine Banatului, mai exact de la halta Vîrciorova, cu toată Clisura Dunării’, a declarat parlamentarul UNPR.

El mai consideră că dacă judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi ar face parte din aceeaşi regiune s-ar putea valorifica mai bine Parcul Naţional Porţile de Fier I şi Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei. AGERPRES

About elena.frant

Check Also

Școala duală reșițeană merge mai departe, dar are nevoie de susținere

Școala duală reșițeană a intrat în al cincelea an de existență, „aniversare” profund marcată de …

Lasă un răspuns