2013-09-07 00.46.37În staţiunea de pe Cerna s-a dat startul la distracţie. Vineri, în prima din cele trei Zile ale Băilor Herculane muzica populară a fost la ea acasă în staţiune. Alături de ambianţa muzicală de excepţie, vizitatorii au avut la dispoziţie fel de fel de produse tradiţionale româneşti, ca la o zi de sărbătoare. Fie că veţi opta pentru mâncărurile tradiţionale româneşti (mititei, grătar, ciolan afumat, slănină cu ceapă roşie) sau ale vecinilor (kurtoskalaks, gogoşi turceşti, etc) cu siguranţă veţi avea de unde alege.

În fiecare zi a manifestărilor va fi difuzată muzică ambientală, iar seara vor avea loc spectacole de muzică uşoară şi populară susţinute de ansambluri folclorice din ţară şi din Serbia. Duminică, 8 septembrie, la troiţa de pe Strada Izvorului va fi săvârşită Slujba Sfintei Liturghii de către Prea Sfinţitul Lucian – Episcopul Caransebeşului.

 

Pe durata desfăşurării manifestărilor din cadrul Zilelor oraşului Băile Herculane, în staţiune vor fi detaşaţi 8 jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi al judeţului Caraş-Severin. Aceştia vor asigura ordinea publică împreună cu lucrătorii formaţiunii de la Poliţia oraşului de pe Valea Cernei şi ai Secţiei 4 Mehadia. Circulaţia rutieră va fi oprită între Hotelul Cerna şi Podul de piatră peste râul Cerna, traficul urmând să fie deviat pe Strada Zăvoiului şi pe DN 67 D, iar capătul traseului mijloacelor de transport în comun, va fi Hotelul Cerna. Pentru parcarea autovehiculelor vor putea fi folosite parcările hotelurilor din zona centrului istoric.

Leave a reply