Poza_semnare_POSCCE_4Primele 16 contracte de finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) din cadrul axei prioritare intitulat ‘Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient’ a Programului Operaţional Sectorial (POS), au fost semnate, joi, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest din Timişoara.

‘Valoarea totală a celor 16 proiecte pentru care s-au semnat contractele de finanţare este de aproape 6 milioane de euro, din care 3 milioane de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă’, a declarat Sorin Maxim, managerul ADR Vest.

Dintre aceste proiecte, 9 provin din Timişoara şi din judeţ, 4 din judeţul Hunedoara, 2 din Arad şi 1 din Caraş Severin.

‘Aceste proiecte sunt în zona de dezvoltare a companiei, în special prin achiziţia de tehnologie şi utilaje, dezvoltare de hale sau a spaţiilor de producţie. (…). Prin această măsură, care a transferat competenţele de la Ministerul Economiei la Agenţiile de Dezvoltare, s-a dorit o deblocare a programului care era blocat de mai bine de un an şi o fluidizare a procesului de plată, pentru că erau plăţi restante de un an de zile’, a completat Maxim.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a devenit Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice’ (OI POS CCE), Axa Prioritară 1 ‘Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient’, începând cu data de 11 martie 2013.

Domeniile majore de intervenţie pe care le gestionează ADR Vest în calitate de OI POS CCE în Regiunea Vest sunt 1.1 ‘Investiţii productive şi pregătirea pentru concurenţa pe piaţă a întreprinderilor, în special IMM-uri’ şi 1.3 ‘Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului’.

La nivelul ADR Vest, pe această componentă sunt depuse 119 proiecte în valoare totală de 21 de milioane de euro. AGERPRES/

Leave a reply