marcel velaVicepreşedintele PNL, Marcel Vela, preşedinte al PNL Caraş-Severin şi lider interimar al filialei PNL Mehedinţi, a declarat vineri că includerea judeţului Mehedinţi în Regiunea Vest, alături de Caraş-Severin, Timiş şi Arad, ar însemna îndreptarea unui abuz istoric, făcut în anul 1968.

Marcel Vela s-a declarat de acord cu înfiinţarea a zece regiuni, inclusiv pentru o mai bună şi rezonabilă împărţire teritorială între cele două centre urbane, Braşov şi Sibiu, puternice economic şi cu tradiţii şi istorie separate.

De asemenea, liderul liberalilor cărăşeni sprijină integrarea judeţului Hunedoara în regiunea cu centrul la Sibiu, de care acesta este legat ca evoluţie şi ca infrastructură, mai bine şi mai eficient decât de Banat.

Vela a spus că sprijină înfiinţarea unei Regiuni Vest formată din patru judeţe: Caraş-Severin, Arad, Timiş şi Mehedinţi, din mai multe considerente: ‘Este vorba de accesarea  proiectelor transfrontaliere şi de creşterea dezvoltării durabile şi eficiente în zona graniţei cu Serbia şi Ungaria, echilibrarea ca număr de judeţe şi populaţie în această nouă abordare regională naţională, apoi, îndreptarea abuzului istoric de la ‘reforma’ administrativă din anul 1968, când regimul comunist a deposedat în mod abuziv Banatul de Orşova şi de comunele de pe Clisura Dunării’.

Marcel Vela, în calitatea sa de vicepreşedinte executiv al PNL, responsabil la nivel naţional cu administraţia publică a afirmat că ‘este dorinţa firească’ a cetăţenilor şi liderilor politici din această nouă regiune de a fi împreună, într-o construcţie teritorial-administrativă modernă. AGERPRES

Comments

Leave a reply