Premiere olimpici internationali Lic.Traian Vuia -eleva Iasmina Epure - prof. Dudas Vasile AdrianaDascălii din Caraş-Severin care au primit acordul unităţilor şcolare pentru prelungirea activităţii pe perioadă determinată îşi depun dosarele, în aceste zile, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, pentru a-şi prelungi contractele de muncă pentru încă un an şcolar.

”Cum în fiecare an sunt scoase la concurs doar câteva posturi titularizabile, zeci de învăţătoare şi profesori, în special de la unităţile de învăţământ din mediul rural, vin la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a li se aproba continuitatea pe un post de suplinitor”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES Simona Liliana Stan, inspector resurse umane în Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Cadrele didactice calificate, angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, participante la concursuri de titularizare în anii 2011 sau 2012, care au obţinut minimum nota 5,00 în specialitatea postului, au calificativul ‘foarte bine’ şi care mai au cel puţin o jumătate de normă didactică în specialitate, pot solicita prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2013-2014, explică Simona Liliana Stan.

Profesorii şi învăţătorii spun că de la an la an sunt tot mai puţine catedre titularizabile. La nivelul judeţului Caraş-Severin, în 2013, au ocupat o catedră de titulari doar 39 de cadre didactice. AGERPRES

Leave a reply