nastere atena hospital premieraProiectul Ministerului Sănătăţii cu privire la înfiinţarea cabinetelor private în spitale este agreat de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Managerul acestei unităţi spitaliceşti, Dumitru Secăşan, susţine acest proiect, dar crede că spitalele ar trebui să primească un procent mai mare din veniturile cabinetelor private, având în vedere că acestea le asigură dotarea şi întreţinerea aparaturii.

Conform actualului proiect, dacă medicii ar avea cabinete private în spitale, 60% din venituri le-ar reveni lor, 30% personalului auxiliar şi doar 10% spitalului.

‘Zece la sută pentru spital este puţin. Din această sumă, spitalul va trebui să întreţină aparatura. Un aparat, oricât de nou ar fi, este, totuşi, un consumator. Are nevoie de un service, de o mentenanţă, de reparaţii. Aşadar, cred că ideea e bună, însă procentele ar trebui revizuite. Spitalul nu pune la dispoziţie doar un pat, un birou şi un stetoscop, ci şi aparatură care să satisfacă atât pacientul, cât şi medicul’, a declarat, luni, pentru AGERPRES Dumitru Secăşan.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este de acord cu ideea Ministerului Sănătăţii cu privire la practicarea medicinei exclusiv în unităţile spitaliceşti, deoarece această teorie va canaliza toate forţele medicale în spitale, transformându-le astfel în cei mai mari furnizori de sănătate.

Dacă proiectul ministerului va fi aprobat, după ce vor fi de gardă la stat, medicii vor putea practica medicina şi în sistem privat, în acelaşi spital. Pentru aceasta, însă, spitalele trebuie să asigure cabinete mai moderne, dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Dumitru Secăşan spune că la Reşiţa problema ar putea fi rezolvată.

‘Un astfel de cabinet privat, care să funcţioneze în cadrul spitalului, este posibil la Reşiţa, deoarece, de o perioadă de timp, suntem preocupaţi ca, printr-un proiect, să transformăm ambulatoriile din spitale într-o unitate de ambulatoriu de specialitate, care să fie dotată cu aparatură la cele mai înalte standarde’, a precizat Dumitru Secăşan. AGERPRES

Leave a reply