ucmrLiderii de sindicat din Uzina Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa au aflat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi de coordonatorul Euro Insol, Remus Borza, că urmează ca, de la 1 octombrie, 200 de oameni să fie concediaţi.

‘Am avut o întâlnire cu şeful firmei de insolvenţă, Remus Borza, şi preşedintele AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului – n.r.), Adrian Volintiru, unde s-a discutat despre un plan de reorganizare a UCM Reşiţa. Nu s-a pus niciun moment în discuţie ca 200 de oameni să plece din uzină. Am rămas foarte surprins de modul neelegant al domnului Borza de a face acest anunţ într-o conferinţă de presă. O astfel de abordare nu poate aparţine unui manager care se crede de performanţă’, a afirmat liderul Sindicatului 1771 din UCM Reşiţa, Jivomir Tovladiat.

La întâlnirea de marţi de la Reşiţa s-a spus şi că UCM a fost captivă a companiei Hidroelectrica, având în vedere că peste 80% din capacităţile de producţie au fost dedicate acestei societăţi. ‘Acum se spune că stăm cu mâna întinsă la Hidroelectrica. Nu este adevărat. A fost o simbioză perfectă, în care noi ne-am făcut treaba, care a fost apreciată şi vrem să lucrăm, în continuare, în aceeaşi simbioză. E ciudat că sunt atâtea modalităţi de a rentabiliza o întreprindere, însă, în România, singura soluţie e disponibilizarea de personal’, a spus Jivomir Tovladiat.

La UCM Reşiţa, sunt în prezent 1.590 de salariaţi, dintre care 960 se află până la data de 1 octombrie în şomaj tehnic.

Indicatorii financiari-contabili ai UCM Reşiţa arată o pierdere, pe opt luni ale anului, de 27 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 26 milioane de lei.( AGERPRES.)

Leave a reply