timisoaraProcesul de regionalizare a finanţelor publice începe cu disponibilizarea a 179 de persoane din regiunea de vest, doar Timişul urmând să angajeze aproape 100 de oameni.

Marţi a avut loc interviul pentru selectarea persoanelor care vor fi nevoite să părăsească sistemul, iar vineri este ultima zi în care proiectul trebuie încheiat.

‘Ultimele două zile rămân la dispoziţie pentru a vedea dacă în alte regiuni mai rămân posturi libere, neocupate. Dacă vor fi oameni din regiunea noastră care vor dori să plece la Bucureşti, la Ilfov, la Iaşi sau la Constanţa, pot face acest lucru prin transfer, pe principiul că posturile totale arondate ANAF nu se reduc’, a declarat, marţi, pentru AGERPRES Lucian Heiuş, director general al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş.

Cele mai multe reduceri se vor face în rândul angajaţilor din judeţele Arad, Caraş Severin şi Hunedoara.

După încheierea reorganizării şi a creării noii structuri regionale rămân 2.277 de salariaţi în finanţele din regiunea de vest.

”Timişul fiind judeţul în care va fi sediul Direcţiei Regionale a Finanţelor, niciun funcţionar nu va fi disponibilizat. Dimpotrivă, numărul funcţionarilor va creşte cu circa 100 de persoane care vor fi angajate pe posturile nou create la direcţia regională. Aici au fost absorbiţi oameni din judeţul Timiş plus posturi nou create care vin din celelalte judeţe”, a completat Heiuş. AGERPRES

Leave a reply