Ramona Mănescu a preluat, miercuri, mandatul de ministru al Transporturilor de la premierul Victor Ponta, care a asigurat interimatul la conducerea acestui minister din data de 12 iulie, după ce fostul ministru Relu Fenechiu a demisionat din funcţie.

Premierul Victor Ponta a precizat că prioritatea noului ministru al Transporturilor va fi atragerea fondurilor europene şi şi-a exprimat încrederea „că se va descurca într-unul dintre ministerele cele mai dificile ale Guvernului”.

„Priorităţile le-am stabilit împreună şi luni dimineaţă, înainte de învestirea oficială şi acum şi anume desfăşurarea în cât mai bune condiţii a Programului Operaţional Sectorial de Transport. Este cea mai importantă realizare a ministerului în acest an, respectiv deblocarea programului după 2011, dar acum trebuie absorbite fondurile. Cel puţin în acest domeniu doamna ministru are şi experienţa şi pregătirea necesară şi sunt absolut convins că se va descurca foarte bine. Va merge la Bruxelles săptămâna viitoare. Împreună cu Autoritatea de Management are de cheltuit foarte mulţi bani şi pentru infrastructura rutieră şi pentru cea feroviară, acesta fiind obiectivul numărul 1”, a declarat, miercuri, Victor Ponta.

Relu Fenechiu a fost condamnat, pe 12 iulie a.c., de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul ”Transformatorul” la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Potrivit rechizitoriului, companii ale lui Relu Fenechiu au vândut între 2002 şi 2005 transformatoare şi întrerupătoare electrice uzate unei companii de stat la preţuri de produse noi. Conform procurorilor, prejudiciul adus statului s-a ridicat la circa 1,7 milioane de euro.

Semnarea protocolului de predare-primire a mandatului a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor.(AGERPRES)

Leave a reply