[fvplayer src=’//stiridinbanat.ro/wp-content/uploads/2013/08/Prevenirea-corup-iei-prin-informare-formare-i-responsabilizare-Facebook.mp4′ width=600 height=2900]

 

 

bac

Ministerul Educației a început o campanie de prevenire a corupției în sistemul de învățământ. Astfel că, a fost realizat un clip în care cunoscuta acriță Maia Morgenstern joacă rolul unei profesoare ce refuză să primească mită în bani de la una dintre elevele sale. Spotul face parte dintr-o campanie cu titlul „Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare“, care are ca obiectiv analiza fenomenului de corupţie la nivelul învăţământului preuniversitar.
Ministrul Educației, Remus Pricopie, a recunoscut într-o conferință de presă că sunt probleme în sistem și că anul acesta au fost multe situații neplăcute la bacalaureat, dar își propune să elimine aceste situații negative. Crede în reușita proiectului ministerului pe care-l conduce pentru că procentul celor care fac ilegalități nu este mare și va lupta împotriva lor.
”În luna septembrie vom demara o serie de acţiuni care vizează eliminarea fraudei din sistemul de educaţie. Vom începe o campanie publică de conştientizare a riscurilor pe care fiecare şi le asumă când decide să nu respecte metodologia şi legea. Aici vorbesc pe de o parte despre profesori, pe de altă parte vorbesc despre părinţi şi elevi.”, a subliniat Remus Pricopie.
Acest proiect își propune să susțină integritatea profesorilor și obținerea de către elevi a rezultatelor bune prin muncă.
Clipul a fost postat pe pagina de facebook a Ministerului Educației și are mulți susținători.

 

 

 

 

Leave a reply