radar dn 7 155 kmhPoliţia Română acţionează şi astăzi, 24 august, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din ţară, pentru combaterea excesului de viteză. / Acţiunea face parte din calendarul campaniei preventive ‘SPEED’, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii au constatat 103 infracţiuni, dintre care 68 de la regimul circulaţiei rutiere, au aplicat peste 8.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 4.608 au fost pentru viteză şi au reţinut 309 de permise de conducere, dintre care 123 pentru viteză.

În cursul zilei de ieri, 23 august, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au acţionat la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Peste 1.650 de poliţişti, dintre care 1.138 de la rutieră şi 518 de ordine publică au acţionat în trafic, utilizând 429 de aparate radar, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în principal a celor care depăşesc limita legală de viteză.

În urma acţiunii au fost constatate 103 de infracţiuni, dintre care 68 la regimul circulaţiei rutiere.

Au fost aplicate 8.032 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 7.885 au fost la O.U.G. 195/2002 (4.608 pentru viteză, 69 pentru depăşire neregulamentară şi 30 pentru consum de alcool) şi 147 la alte acte normative, în valoarea de aproximativ 1.430.000 de lei.

Totodată, au fost reţinute 309 de permise de conducere, dintre care 123 pentru viteză, 69 pentru depăşire neregulamentară şi 36 pentru consum de alcool.

De asemenea, poliţiştii au retras 158 de certificate de înmatriculare.

* * *

Reamintim faptul că, Poliţia Română coordonează, la acest sfârşit de săptămână, o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Sunt folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

Acţiunea este circumscrisă calendarului de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. (Organizaţia Poliţiilor Europene). pentru anul 2013, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă ‘SPEED’, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

* * *

Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei Rutiere, recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Leave a reply