meteo 23 iunieANM anunță temperaturi de până la 36 de grade în intervalul 22 iulie – 4 august Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni o vreme, în general, călduroasă, chiar dacă vor exista scurte perioade în care valorile termice vor scădea în majoritatea zonelor ţării. Potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile în intervalul 22 iulie – 4 august 2013, temperaturile maxime vor ajunge şi la 36 de grade Celsius în zona Banatului, în timp ce minimele termice se vor încadra între 19 şi 21 de grade.

În zona Banatului, media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere treptată de la 29 de grade până în jur de 36 de grade Celsius, valoare ce se va atinge în zilele de 28 şi 29 iulie. Începând din 30 iulie, vremea se va răcori uşor, însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi în jur de 34 de grade Celsius. În prima săptămână se va produce şi creşterea mediilor regionale ale temperaturilor minime de la 14 grade până la 20 de grade Celsius, iar ulterior acestea vor marca o scădere uşoară, fără a coborî în nici o noapte sub 18 grade Celsius. În intervalul 22-27 iulie nu se aşteaptă ploi, dar începând cu 28 iulie acestea vor fi posibile zilnic, cel mai probabil sub forma averselor slabe cantitativ şi cu apariţie la nivel local sau chiar izolat.

La munte, vremea se va încălzi semnificativ în intervalul 22-29 iulie, în care atât temperaturile maxime, cât şi cele minime vor creşte în medie cu 4-6 grade. Ulterior, se preconizează o răcire uşoară vremii, însă valorile de temperatură se vor situa în continuare peste mediile climatologice ale perioadei. Instabilitatea atmosferică va fi redusă în prima săptâmână, după care pot fi şi zile când local sunt posibile averse şi descărcări electrice, dar şi atunci se conturează cantităţi de apă în general slabe.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 22 iulie – 4 august 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

preluare www.administratie.ro care citează Agerpres

Leave a reply