DSCF1004Lucrări de extindere a reţelei de apă şi de canalizare în oraşul Pecica, finanţate din fonduri europene În oraşul Pecica se execută în prezent ample lucrări de extindere şi modernizare a reţelei de apă potabilă şi a celei de canalizare, contractul de execuţie parafat în luna ianuarie a acestui an având o durată de 24 de luni. Lucrările se execută în cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, beneficiar fiind Operatorul Regional de profil, S.C. Compania de Apă Arad S.A.

 

„Contractul, având o valoare de 26.623.467,63 lei, de a cărui efecte vor beneficia 11.954 persoane, se va derula pe o perioadă de 24 de luni, cu o perioada de notificare a defectelor de 12 luni”, a declarat miercuri Petru Antal, primarul oraşului Pecica. Potrivit sursei citate, investiţia prevede extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile cu o lungime de 23,26 de kilometri, realizarea a 1.590 de branşamente de proprietăţi, 3.080 de racorduri individuale şi a 177 de hidranţi subterani. Totodată, va fi extinsă reţeaua de canalizare cu o lungime totală de 44,967 de kilometri, iar conductele de refulare cu 1,47 km. Se va reabilita staţia de pompare a apei uzate existentă (cu înlocuirea pompelor submersibile) şi se vor executa patru staţii intermediare de pompare a apelor uzate. „S-a început cu introducerea reţelei de apă şi a celei de canalizare pe străzile cuprinse în proiectul de modernizare a centrului urban (zona 300), întrucât ulterior, acestea urmează să fie asfaltate sau pavate”, a adăugat primarul Petru Antal.

Biroul local de Abonaţi al Companiei de Apă Arad precizează că pe străzile cuprinse în proiect, acolo unde se introduce reţeaua de apă şi de canalizare, se va amplasa în faţa fiecărui imobil, la limita de proprietate, un cămin apometru şi un cămin racord canal, pentru branşamentul de apă şi racordul de canal, fără ca acestea să implice orice fel de costuri pentru proprietar, racordarea efectivă la aceste utilităţi urmând a se face la finalizarea şi recepţia lucrărilor, prin încheierea unui contract cu C.A.Arad. DyFashion.ro

Leave a reply