Arhivă

Rocker-s Challenge, ediția a treia

rokersCu zgomotul orasului ne-am obisnuit prea bine. Muzica naturii ajunge mai rar pe la urechile noastre, iar mijloacele de transport fac parte din cotidian. Rocker’s Challenge te provoaca sa evadezi din mrejele orasului, sa-ti pui corpul la treaba si sa uiti de mirosul de combustibil. Adrenalina, desfatarea ochilor, incantarea simturilor si dezmortirea muschilor sunt promisiuni care vor fi tinute. Comorile din Cheile Nerei abia asteapta sa fie descoperite, iar Sasca Montana te imbie la aventura. Vei lua in piept spectaculoasele ape ale Nerei la rafting, tiroliana te va face sa chiui de bucurie in aer, iar mersul cu bicicleta prin Chei iti va da ocazia sa explorezi minunatiile acestui tinut mioritic parca uitat de lume.
Si asta nu e tot. In caz ca nu stiai pana acum, “turism” este un cuvant de baza al acestei zone: speoturism, agroturism, ecoturism sau silvoturism fiind doar unele dintre cuvintele magice. Iar din alta categorie lexicala ar mai fi de adaugat birdwatching-ul si drumetiile, de care veti avea parte pe durata festivalului. Asadar, fiti pregatiti pentru o aventura pe masura!

Sasca Romana. Istoria unui loc magic.

Sasca Romana este probabil unul dintre cele mai linistite locuri din Caras-Severin, departe de zgomotul oraselor, in mijlocul Parcului National Cheile Nerei-Beusnita. Aici pare ca timpul s-a oprit in loc. Asezarea sa intre dealurile de la poalele muntilor Aninei, la nord, si ai Locvei, la est, ofera calatorului o sursa inegalabila de imagini pitoresti.

Situata in zona montana a Banatului de sud-vest, Sasca Romana reprezinta principala cale de acces spre Cheile Nerei. Nezarit de calatori mai devreme de 200 de metri pana la primele case, auzul apelor Nerei abia iesite din stransoarea cheilor iti da de veste apropierea de micutul sat. In departare, peste Cheile Nerei, se vede falnic strajer varful Plesiva.

Cu ani in urma, comuna Sasca Montana era o zona miniera prospera de unde se extragea minereu de cupru, plumb si argint. Dupa 1990, ca in multe alte locuri din tara, industria miniera s-a diminuat extrem de mult, ceea ce a dus la incetarea acestei activitati in zona. Agroturismul poate deveni activitatea de baza a comunei, existand deja o multitudine de case de vacanta si pensiuni. Turistii pot petrece aici clipe de neuitat, aproape de natura, indiferent de anotimp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts