trenPoliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în data de 12 iunie a.c., au organizat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată.

Obiectivele acestei acţiuni au fost de a sancţiona conducătorii auto care nu respectă regulile de circulaţie instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată dar şi conştientizarea participanţilor la trafic asupra riscurilor la care se supun atunci când încalcă normele referitoare la circulaţia în aceste zone.

În acţiuni au fost folosite aparatele de supraveghere video şi au fost aplicate un număr de 28 sancţiuni contravenţionale, din care cinci conducătorilor auto care au încălcat normele privind trecerea la nivel cu calea ferată acestora fiindu-le reţinute şi permisele de circulaţie.

În primele cinci luni ale acestui an în judeţul Caraş-Severin nu a fost înregistrat niciun accident la trecerea la nivel cu calea ferată în urma căruia să rezulte victime. La nivel naţional însă, s-au produs un număr de 15 astfel de accidente grave, care au avut ca principală cauză de producere nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, soldate cu decesul a 10 persoane, rănirea gravă a 5 persoane şi rănirea uşoară a altor 8.

Exemplu:
În jurul orelor 18.00, G.MARIAN, de 45 ani din Reşiţa, in timp ce conducea un autoturism, pe strada Timişoarei din Reşiţa, a depăşit două autovehicule oprite la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalele luminoase de culoare roşie şi cele sonore fiind în funcţiune, după care şi-a continuat deplasarea, traversând calea ferată.
A fost sancţionat contravenţional conf.art.102 alin.3 lit.B şi art.100 alin.3 lit.A din OUG.195/2002 republicată, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere în
vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă însumată de 90 zile (30+60 zile).

Leave a reply