dgaCa urmare a unei inițiative comune a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerului Afacerilor Interne, care s-a bucurat de sprijinul Ministerului Justiției, în ședința din data de 12 iunie 2013 Guvernul României a adoptat Ordonanța de urgență privind stabilirea unor măsuri pentru eficientizarea activității de prevenire și combatere a corupției.

Actul normativ are ca scop corelarea prevederilor art. 4 din Legea nr. 364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare cu cele ale art. 1 din Ordonanța de urgență nr. 120/2005 privind operaționalizarea Direcției Generale Anticorupție în ceea ce privește statutul de poliție judiciară al lucrătorilor din cadrul acesteia și posibilitatea efectuării de acte de urmărire penală în cauzele de corupție, ca urmare a delegării de către procuror.

Demersul este de natură să contribuie la consolidarea cadrului legal al activității instituțiilor implicate în combaterea corupției. Avocatul Gheorghiță Mateuț atrage atenția, însă, că este nevoie și de o școală care să pregătească lucrătorii anticorupție, citează Adevărul.

Leave a reply