DSC_0073Ca un preambul al Festivalului „Aurelia Fătu Răduțu“, vineri dimineață la Bocșa a  fost semnat tratatul de înfrățire între orașul Bocșa din România și Petrovac Na Mlavi din Serbia

Evenimentul a debutat cu prezentarea delegațiilor după care a urmat depunerea jurământului de înfrățire de către cei doi primari, Radisa Dragojevic și Eugen Cismăneanțu, după care fiecare șef de delegație au rostit scurte alocuțiuni. „Este un jurământ standard, care va fi depus și la Ministerul de Externe“ a explicat Cismăneanțu. „De astăzi suntem frați și sunt convins că această înfrățire va ține veșnic“ a completat Dragojevic. „Am venit aici pentru a aduce mesajul nostru de prietenie și conlucrare precum și mesajul de bine al doamnei primar“ a concluzionat Jaques Couture, primviceprimarul localității La Valette du Var.

Nu a putut lipsi tradiționalul schimb de cadouri, nu înainte ca cei doi primari, Dragojevic și Cismăneanțu să închine un păhărel de țuică în cinstea evenimentului.  Ceremonia s-a finalizat cu tăierea unui tort realizat special pentru acest eveniment și o scurtă recepție cu toți invitații.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții localității La Valette du Var din Franța, oraș înfrățit cu Bocșa, ca un fel de nași ai acestei înfrățiri dintre Bocșa și Petrovac. A fost prezentă și consulul Serbiei la Timișoara, Vesna Kolinovic, prefectul de Branicevo, din Serbia și un reprezentant al Instituției Prefectului Caraș-Severin precum și vicepreședintele Consiliului Județean CS, Ilie Iova.

Leave a reply