Home / Banat / Lecţii despre siguranţă şi măsuri de prim-ajutor pentru elevii din Reşiţa şi Bocşa

Lecţii despre siguranţă şi măsuri de prim-ajutor pentru elevii din Reşiţa şi Bocşa

downloadSubofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin ce deservesc Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi voluntarii E.ON România au preluat rolul de profesori pentru elevii a două şcoli din judeţul Caraş-Severin, la începutul acestei luni.
Acţiunea face parte din campania de educare şi informare preventivă “R.I.S.C. Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale“, iniţiată în toamna anului trecut de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România.
Cu acest prilej, elevii Şcolii Gimnaziale nr.12 din municipiul Reşiţa şi cei ai Şcolii Generale nr. 1 din oraşul Bocşa au participat la o lecţie privind utilizarea corectă a energiei electrice şi gazelor naturale, modul de prevenire a incendiilor şi evenimentelor ce pot genera intoxicaţii cu monoxid de carbon sau electrocutări, precum şi măsurile de prim-ajutor specifice pe care aceştia trebuie să le aplice în cazul producerii unor astfel de situaţii.
Elevii au manifestat receptivitate şi deschidere pentru măsurile de siguranţă şi cele de prim-ajutor, oferindu-ne certitudinea că vor valorifica în mediul familial cunoştinţele acumulate pe parcursul acestei activităţi, conştienţi fiind de rolul activ deţinut în prevenirea unor situaţii grave, soldate, de multe ori, cu importante pierderi materiale şi umane.
Cele două instituţii de învăţământ în cadrul cărora s-a derulat acţiunea educativ-preventivă au fost răsplatite cu truse de prim-ajutor şi detectoare de fum.
Campania R.I.S.C. se derulează în judeţul Caraş-Severin începând cu luna noiembrie 2012 şi constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai de către personal autorizat şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată obligatoriu la începutul sezonului  rece).
Ne-a comunicat locotenent Adriana Marghescu – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

isu

About admin

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns