BocsaNoua administrație a localității Bocșa își dorește încă din momentul mandatării, să dezvolte relații de parteneriat cu alte localități din Europa, cu scopul de a pune bazele unor schimburi culturale dar și de atragere a investitorilor în urbe.

Discuțiile purtate cu localități din Franța, Elveția și Serbia

au dus la realizarea unor punți de legătură cu orașe din aceste țări.

Ca prim exemplu, poate fi adus în discuție orașul Will din Elveția. Legăturile cu acesta  sunt pe punctul de a se materializa într-o investiție importantă pentru Bocșa, care vizează reabilitarea sau ridicarea unui spital.

Mihai Vișan, consilierul primarului Eugen Cismăneanțu, a declarat că se dorește și o consolidare  a relațiilor cu orașul La Valette du Var din Franța, bazate pe schimburi culturale și de natură economică.

Un raport de înfrățire a avut loc și cu o localitate din Serbia, Petrovac Na Milavi, înfrățire ce are ca scop realizarea unor proiecte de dezvoltare locală și regională.

”Sunt câțiva pași, dar dorim ca aceste lucruri să se realizeze și cu alte localități din diverse state, nu neapărat din cadrul UE.  Avem deschidere și spre alte țări în măsura în care găsim parteneriate care să fie benefice pentru ambele părți”, a declarat consilierul Vișan.

 

Proiectele actualei administrații bocșene au  luat avânt și merg într-o direcție favorabilă, iar dacă dorințele se materializează Bocșa are toate șansele să reintre în ”circuitul universal de valori”, așa cum își dorește profesorul Mihai Vișan dar și locuitorii din Bocșa.

 

 

Comments

Leave a reply