Eurozone kippt - DominoeffektCel mai recent studiu Eurobarometru, realizat în UE arată că 51 % dintre români se identifică cu calitatea de cetățean european, procent care se află sub media europeană.

Românii se simt totuși ”mai europeni” decât britanicii, grecii, sau bulgarii. Un sondaj realizat la cererea Comisiei Europe, atât în cele 27 de țări ale UE dar și în țările care nu fac parte din uniune, a concluzionat faptul că 51% dintre români se simt europeni, față de 48% dintre britanici, 47% dintre bulgari și 46% dintre greci. Totuși, România se află la polul opus, ca procentaj, față de Luxemburg, Finlanda, Danemarca, Polonia, Estonia sau Spania, unde peste 70% dintre cetățeni se simt europeni.

Procentajul realizat de români nu ascunde nemulțumirile acestora față de nivelul de trai și criza economică. Astfel că, 51% dintre români s-au arătat interesați să afle detalii despre dreptul de a munci într-un alt sat membru, în timp ce 45% s-au arătat deschiși la ideea de a se muta definitiv într-un alt stat membru al UE.

Leave a reply