uleiuriMedicii spun că după vârsta de 28 de ani metabolismul nostru se schimbă şi avem o mai mare predispoziţie spre îngrăşare, arderile fiind tot mai lente o dată cu înaintarea în vârstă. Pentru a evita obezitatea este important să ne hrănim corect, să bem cel puţin 2 l de lichide pe zi, apă şi ceaiuri din plante, şi să facem mişcare 30 de minute zilnic.

Ajungem însă să ne confruntăm cu neputinţa de a da jos surplusul de kilograme acumulat după o sarcină sau după o perioadă în care ne-am alimentat cu grăsimi şi dulciuri în exces.

Specialiştii în nutriţie vin cu câteva sfaturi care ne pot ajuta să slăbim. Pe lângă o viaţă sănătoasă prin respectarea paşilor amintiţi mai sus, se recomandă folosirea de Omega3 şi a uleiului de şofrănel care accelerează arderile.

Uleiul de şofrănel reprezintă o sursă bogată de acid linoleic conjugat pentru reducerea si eliminarea grăsimilor din organism. Este o sursă directă de acizi graşi nesaturaţi, in mod deosebit de acid linoleic conjugat, substanţe proteice, săruri minerale si are un conţinut ridicat de vitamina E, care contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Prin aportul ridicat de acizi graşi nesaturaţi şi mai ales  în acid linoleic (omega-6) si acid oleic (omega-9), uleiul de şofrănel este benefic în dietele ce urmăresc reducerea valorilor colesterolului sanguin.

Exerciţiile fizice asociate cu suplimente din ulei de peşte (ce conţin Omega 3) sunt eficiente în reducerea nivelului grăsimilor din corp, reglează nivelul colesterolului si îmbunătăţeşte funcţiile vaselor sangvine Acizii graşi esenţiali Omega 3, reglează nivelul zaharului din sânge, ceea ce duce la reducerea poftei de mâncare. Pe termen lung, Omega 3 scade riscul de a face diabet si de a te îngrăşa peste măsură. Este demonstrat că suplimentele alimentare care conţin Omega 3, ajută in curele de slăbire, deoarece acizii graşi Omega 3 cresc rata cu care metabolismul arde caloriile.

S

Leave a reply