ITP FrontieraPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi reţinut, un cetăţean francez – urmărit general, care s-a legitimat cu documente false şi care împreună cu un camerunez, încercau să introducă în ţară instrumente şi materiale pentru falsificarea de valori.

În data de 17.05.2013, orele 00.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri în trenul IC “Ister” care circulă pe relaţia Budapesta – Bucureşti, două persoane de sex masculin care s-au legitimat cu un paşaport francez respectiv un paşaport eliberat de autorităţile din Camerun.

Existând suspiciuni referitoare la autenticitatea documentelor, cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului pentru verificări. Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au constatat că paşaportul francez este fals total, iar bărbatul care s-a legitimat cu acest document este cetăţeanul francez Brice W., în vârstă de 37 ani, pe numele căruia este emis un mandat european de arestare, emis în anul 2009 de autorităţile române pentru deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori străine.

Totodată, pe timpul controlului bagajelor celor doi bărbaţi, asupra acestora au fost descoperite materiale şi hârtie folosite la falsificarea de valori, pe care aceştia încercau să le introducă în ţară.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză şi au întocmit actele premergătoare de cercetare penală astfel: cetăţeanului francez pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori străine, iar cetăţeanului camerunez pentru deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori străine, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile care se impun.

Leave a reply