cosmin bolosin si iancu maranIancu Măran, bărbatul de 35 de ani din Gârlişte, a fost condamnat la 25 de ani de  închisoare pentru uciderea a două  fete şi rănirea gravă a surorii uneia dintre victime. Măran Iancu, a omorât, în octombrie 2012, o fată de 14 ani, din Oraviţa. Sora ei, cu trei ani mai mare, a scăpat de loviturile de cuţit doar după ce a leşinat şi agresorul a crezut-o moartă.
Tribunalul Caraş-Severin l-a găsit vinovat pentru trei infracţiuni, omor deosebit de grav, tentativă de omor şi lipsire de libertate, aplicându-i o pedeapsă rezultantă de 25 de ani, după cum ne-a precizat judecătorul Rustin Ciasc.
În plus, Iancu Măran a fost obligat la plata a 40.000 de euro, daune morale către mama victimei. Măran a primit una dintre cele mai mari pedepse aplicate de instanţele din Caraş-Severin.

A scăpat de puşcărie în urmă cu mai mulţi ani pentru că anchetatorii nu au fost suficient de atenţi atunci când au investigat o crimă ce a avut loc într-o peşteră din Gârlişte, victima fiind Ionela, o fetiţă de 11 ani.

Bărbatul de 35 de ani din Gârlişte a negat că, în 2002, ar fi comis crima din peşteră pentru care a fost acuzat, arestat, condamnat şi declarat până la urmă nevinovat după efectuarea probei ADN.
Audiat de poliţişti, Măran şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile. A negat orice implicare în dispariţia fetei de 11 ani. Apoi, a declarat că fata i-a cerut să facă sex şi de aceea s-au dus în peştera respectivă. Acolo, lângă cadavru a fost găsit şi un prezervativ cu urme biologice, despre care  Măran a spus că l-ar fi folosit.

Acesta ar fi fost condamnat iniţial la 18 ani de închisoare, de Tribunalul Caraş- Severin. Un viciu de procedură a făcut însă ca sentinţa să fie casată. La a doua judecată instanţa a considerat că Măran este nevinovat şi că nu există probe suficiente pentru condamnarea sa. Mai mult, probele ADN strânse de procurori de pe prezervativ nu s-au potrivit cu cele ale lui Măran.

Ionela Hurdela avea 11 ani şi opt luni. Începuse clasa a V-a de o săptămână. A dispărut de acasă într-o duminică. Le-a spus părinţilor că merge să-i „facă lui Iancu Măran nişte fotografii, că acesta are aparat”. Iancu Măran era un vecin al familiei Hurdela, iar părinţii Ionelei aveau încredere în el. Nici seara, când Ionela nu s-a întors acasă, nu şi-au făcut griji: Ionela obişnuia, în vacanţă, să rămână peste noapte la o verişoară. Abia a doua zi dimineaţă au anunţat poliţia. Fetiţa a fost căutată timp de 11 zile de către oamenii legii localnicii din Gârlişte. Pe 3 octombrie 2002, a avut loc descoperirea care i-a îngrozit pe toţi: Ionela a fost găsită moartă într-o  peşteră.

Dar acum n-a mai scăpat şi a fost găsit vinovat şi pentru crima din septembrie 2002.

 

 

Leave a reply