Home / Banat / Iancu Măran din Gârlişte condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea a două fete

Iancu Măran din Gârlişte condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea a două fete

cosmin bolosin si iancu maranIancu Măran, bărbatul de 35 de ani din Gârlişte, a fost condamnat la 25 de ani de  închisoare pentru uciderea a două  fete şi rănirea gravă a surorii uneia dintre victime. Măran Iancu, a omorât, în octombrie 2012, o fată de 14 ani, din Oraviţa. Sora ei, cu trei ani mai mare, a scăpat de loviturile de cuţit doar după ce a leşinat şi agresorul a crezut-o moartă.
Tribunalul Caraş-Severin l-a găsit vinovat pentru trei infracţiuni, omor deosebit de grav, tentativă de omor şi lipsire de libertate, aplicându-i o pedeapsă rezultantă de 25 de ani, după cum ne-a precizat judecătorul Rustin Ciasc.
În plus, Iancu Măran a fost obligat la plata a 40.000 de euro, daune morale către mama victimei. Măran a primit una dintre cele mai mari pedepse aplicate de instanţele din Caraş-Severin.

A scăpat de puşcărie în urmă cu mai mulţi ani pentru că anchetatorii nu au fost suficient de atenţi atunci când au investigat o crimă ce a avut loc într-o peşteră din Gârlişte, victima fiind Ionela, o fetiţă de 11 ani.

Bărbatul de 35 de ani din Gârlişte a negat că, în 2002, ar fi comis crima din peşteră pentru care a fost acuzat, arestat, condamnat şi declarat până la urmă nevinovat după efectuarea probei ADN.
Audiat de poliţişti, Măran şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile. A negat orice implicare în dispariţia fetei de 11 ani. Apoi, a declarat că fata i-a cerut să facă sex şi de aceea s-au dus în peştera respectivă. Acolo, lângă cadavru a fost găsit şi un prezervativ cu urme biologice, despre care  Măran a spus că l-ar fi folosit.

Acesta ar fi fost condamnat iniţial la 18 ani de închisoare, de Tribunalul Caraş- Severin. Un viciu de procedură a făcut însă ca sentinţa să fie casată. La a doua judecată instanţa a considerat că Măran este nevinovat şi că nu există probe suficiente pentru condamnarea sa. Mai mult, probele ADN strânse de procurori de pe prezervativ nu s-au potrivit cu cele ale lui Măran.

Ionela Hurdela avea 11 ani şi opt luni. Începuse clasa a V-a de o săptămână. A dispărut de acasă într-o duminică. Le-a spus părinţilor că merge să-i „facă lui Iancu Măran nişte fotografii, că acesta are aparat”. Iancu Măran era un vecin al familiei Hurdela, iar părinţii Ionelei aveau încredere în el. Nici seara, când Ionela nu s-a întors acasă, nu şi-au făcut griji: Ionela obişnuia, în vacanţă, să rămână peste noapte la o verişoară. Abia a doua zi dimineaţă au anunţat poliţia. Fetiţa a fost căutată timp de 11 zile de către oamenii legii localnicii din Gârlişte. Pe 3 octombrie 2002, a avut loc descoperirea care i-a îngrozit pe toţi: Ionela a fost găsită moartă într-o  peşteră.

Dar acum n-a mai scăpat şi a fost găsit vinovat şi pentru crima din septembrie 2002.

 

 

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns