foto spectacolKendo, Iaido, arta vechilor samurai, tunetul nipon al taiko, săbii și grădini japoneze: duminică 12 mai 2013, de la ora 18, în Parcul Teiuș din Caransebeș, în cadrul Rugii de la Oraş 2013, va avea loc un spectacol unic, cu tematică japoneză.

Spectacolul de percuție și Kendo va fi susținut de maestrul Doru Roman și membrii Clubului Sam-sho din Timișoara, condus de sensei Florin Ianăș. Programul muzical interpretat de redutabilul percuţionist Doru Roman cuprinde compoziţii rar auzite de melomanii din România, între care Side by side – M. Kitazume,Thirteen Drums – M. Ishii, Shan-Shui – V. Dinescu, Marimba Spiritual – M. Miki.

Nu lipsesc din program prime audiții, cu sonoritățile ingenioase ale unor intrumente exotice. Pe aceste acorduri muzicale, kendo-ka vor executa tehnici de scrimă japoneză (kihon), formă (kata) cu partener, dar și lupte libere (jigeiko) şi Iaido, arta sabiei.

 Spectacolul a avut premiera absolută pe scena Festivalului Internațional Timișoara Muzicală al Filarmonicii Banatul în fața a peste 800 de spectatori, în 2009, fiind apoi invitat în Serbia, la București în Săptămâna Internațională a Muzicii Noi și pe scena Centrului Cultural Aurel Stroe din Bușteni.

Leave a reply