guvernul pontaGuvernul României salută faptul că agenția de evaluare financiară Standard&Poor’s a reconfirmat astăzi, 9 mai 2013, ratingul României la nivelul “BB+” pentru obligațiunile pe termen lung emise în moneda straină și locală, precum și ratingul la “B” pentru obligațiunile pe termen scurt emise în moneda straină și locală, cu perspectiva stabilă.

Standard&Poor’s atribuie acest rating angajamentului Guvernului de a continua procesul considerabil de consolidare fiscală, pe fondul menținerii unui deficit de cont curent mai moderat decât în anii anteriori, precum și preocupării Executivului pentru stimularea creșterii economice prin atragerea de investiții străine directe. S&P se așteaptă la o consolidare sustinuță a creșterii economice în perioada 2013-2015.

Decizia S&P o confirmă pe aceea a agenției Fitch, care la jumătatea lunii aprilie, menținea ratingul de credit pe termen lung în valută al României la „BBB-„, cu perspectivă stabilă. Tot atunci, Fitch aprecia la „BBB” ratingul de credit pe termen lung în monedă locală al României, respectiv la „F3” ratingul de credit pe termen scurt.

Leave a reply