dgaPrin rezoluţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin din data de 26.03.2013 dispusă în dosar penal nr. 136/P/2013, s-a început urmărirea penală faţă de învinuitul GAM cu privire la comiterea infracţiunii de trafic de influenţă prev şi ped de art. 257 alin. 1 Cod penal.

S-a reţinut în sarcina învinuitului că, în cursul lunii septembrie 2012, numitul GAM a pretins de la denunţătorul IL suma de 700 euro, promiţându-i că în va interveni în vederea angajării acestuia pe un post de brancardier la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, lăsând să se creadă are influenţă asupra directorului acestei instituţii. În scopul mai sus menţionat, învinuitul a primit de la denunţător, în repetate rânduri, suma totală de 380 euro. Pentru a întări convingerea denunţătorului, GAM i-a prezentat acestuia un contract de angajare, care purta semnătura angajatorului şi ştampila Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, precum şi datele de identificare ale denunţătorului, contract pe care GAM l-a pus pe denunţător să îl semneze, fără a-i lăsa acestuia vreun exemplar. Ulterior, GAM i-a trimis denunţătorului mai multe mesaje telefonice tip SMS, prin care îl ţinea la curent cu situaţia promisă.

Azi, 25.04.2013, orele 13.00, procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, împreună cu lucrători ai DGA – Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş Severin şi IPJ Caraş Severin- Serviciul de Investigare a Fraudelor au organizat un flagrant, în urma căruia învinuitul a fost surprins în timp ce încheia un înscris sub semnătură privată prin care se obliga să restituie denunţătorului, în tranşe, suma primită.

În prezent învinuitul se află la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin unde se fac audieri de către procuror, urmând a se dispune o măsură preventivă.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii.

Leave a reply