cannabisProcurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofiteri de poliţie judiciara din cadrul SCCO Arad, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, exclusiv cetateni vietnamezi,  specializati în  traficul de droguri de risc.

In acest scop, in cauza au fost efectuate  9 percheziţii domiciliare la imobile detinute de liderii gruparii,  invinuitii TRAN HUU DUC, NGUYEN MANH CUONG si NGUYEN HONG VIET, situate in  municipiul Bucuresti – 4 si in judetul Arad – 5. Procurorii DIICOT au descoperit intr-una din aceste locatii, din municipiul Arad, cea mai mare cultura in-door de cannabis de pe teritoriul Romaniei. In total, au fost ridicate un numar de aproximativ 3000 de  plante de cannabis, provenind   din aceste culturi, precum si cantitatea de circa 30 kilograme de cannabis – substanta uscata.

Din cercetari a rezultat ca membrii gruparii au organizat si finantat activitatea de cultivare ilegala de cannabis, in scopul comercializarii  drogurilor de risc în ţări din Uniunea Europeana.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor din cadrul DCCO Bucureşti, BCCO Timişoara,  IPJ Timiş, IPJ ARAD şi ISU ARAD.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI Arad.

În cauza se efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de  art. 7 al.1 din Legea nr.39/2003, art.2 al.1 şi art.10 din Legea nr.143/2000.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vor proceda la audierea invinuitilor si vor dispune masurile legale in cauza dupa finalizarea audierilor.

Facem precizarea ca faptele invinuitilor urmeaza a fi analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

Leave a reply