Polițiștii previn actele de violență și în rândul elevilor de la Liceul ”Tata Oancea” din Bocșa

Polițiștii previn actele de violență și în rândul elevilor de la Liceul ”Tata Oancea” din Bocșa

liceu diaconovici tietzCampania de prevenire a violenței în școli, inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, a ajuns și la elevii din Bocșa.

Pentru că la nivel național s-au înregistrat multe acte de violență în  care au fost implicați elevi și care s-au petrecut în unitățile școlare sau lângă acestea, autoritățile județene încearcă să prevină astfel de comportamente prin întâlniri față în față cu elevii.

Astfel că, ofițerii de prevenire din cadrul Inspectoratului  Județean și polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Bocșa au stat de vorbă cu elevii claselor a XI-a din cadrul Liceului Teoretic ”Tata Oancea”. Adolescenții au urmărit videoclipuri reale cu acte de violență menite să îi sensibilizeze. Poliția a mizat pe impactul creat de astfel de filmulețe cu acte de violență săvârșite de elevi.

Imaginile și-au îndeplinit misiunea pentru că la finalul întâlnirii adolescenții bocșeni au fost impresionați de cazurile prezentate în care victimele violenței  erau de aceeași vârstă cu ei și de ideea că faptele de violență atrag după sine răspunderea penală  și un cazier ”pătat” care îi  va dezavantaja  din punct de vedere social.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )